Träna tillsammans med barnen

Att få tid till allt man vill när man har barn är kanske någonting som många drömmer om. Sanningen är väl den att när väl arbetsdagen är slut så tar nästa arbete vid.

Träna tillsammans med barnen

Arbetet med att hämta, skjutsa, städa och laga mat. Barnen ska hem från skolan, få mat, läxor ska läsas. Kanske din bättre hälft befinner sig på jobbresa vilket gör att du inte kommer hemifrån. Många föräldrar skulle verkligen behöva träna mer för att klara av det höga tempo de lever i vardagen. Tyvärr finns det ofta inte tid över till att komma ifrån barnen och ta sig till gymmet. Då kan en lösning vara att träna tillsammans. Idag erbjuder många gym olika former av familjegympa där ni tränar tillsammans. Om barnen är för små kanske det är bättre att köpa gymkort på ett gym där det finns barnpassning.

Friskis och Svettis

Det här är en gymkedja som verkligen har blivit populär på senare år. Från att ha setts som ganska töntig och förlegad med sin gamla hederliga gympa när alla andra ville träna spinning, aerobics och yoga. Idag är Friskis ett modernt träningskoncept som erbjuder ett brett utbud av träning som tilltalar många. Speciellt barnfamiljer gillar Friskis efter som de har speciella familjegympa-pass där barnen och föräldrarna får träna och ha kul tillsammans. En del pass är mer som lek och rörelse medan andra är mer fysiskt krävande. På en del större anläggningar finns det barnrum där barn som klarar sig själva kan vänta medan mamma eller pappa tränar. Några få ställen i Stockholm har även barnpassning vissa tider.

Leta efter lokala annonser

Om du inte vill behöva teckna upp dig för ett abonnemang så finns det andra alternativ. Konceptet Knatteskutt finns på många håll runt om i landet. De håller lekfull barngympa i gympasalar. Där dyker föräldrar och barn upp ombytta och tränar tillsammans. Under en termin brukar det gå ut på att testa och väcka intresse för olika sporter. Det kan till exempel vara dans, fotboll eller basket. Det är också en bra idé att leta efter lokala annonser. På många ställen kanske det ordnas med gemensam träning för familjen. Om det inte finns någon familjegympa där du bor, varför inte ta tag i det och starta upp en grupp? Skolornas gympasalar brukar kunna hyras av kommunen de tider de inte används av skolan så en lokal alla hittar till finns ofta redan. Bara att sätta igång.

Gymkedjor hakar på

Numera har många av de stora rikstäckande gymkedjorna någon form av familjeträning. Kedjan Medley som du ofta hittar i anslutning till badhus erbjuder både speciella familjeträningspass och barn från 10 år är välkomna in på gymmet. Se till att boka en introduktion först bara så ni vet hur redskapen ska användas och får tips på hur just ni ska träna. Den som vill göra det extra enkelt för sig skippar allt vad medlemskap och avgifter heter och bara beger sig ut i naturen. Ta en långpromenad eller åk på utflykt med cykeln. Var ute i trädgården, åk pulka på vintern eller ha picknick på sommaren då ni passar på att spela fotboll. Då får ni både motion och frisk luft helt gratis och barnen kommer att älska det.

Gymkedjor hakar på