Fördelar med att träna regelbundet

Att träna och rör på sig är bra på många olika sätt. Vi ska gå igenom de fördelar som är absolut bäst och som gör att hela du mår bra i kropp och själ.

Fördelar med att träna regelbundet

De tio bästa fördelarna med att träna regelbundet

Den första fördelen är ju såklart din vikt kontroll, att träna och röra på sig innebär att man bränner kalorier och ju hårdare du tränar ju mer kalorier bränner du. När man tränar så ökar man muskelmassan och påverkar din ämnesomsättning. När man tränar är det viktigt att äta rätt och bra mat också, mycket proteiner är bra att stoppa i sig så att man orkar träna. Rätt med energier också för att orka med dagens träningspass och även resterande av dagen. Att äta något innan ett träningspass är bra, men se till att äta kanske en till två timmar innan du ska till gymmet. Att träna på tom mage innebär kanske att du inte orkar prestera och att träna på full mage kan göra att du känner dig för mätt och trött på grund av det istället.När man tränar så ökar det pulsen och blodcirkulationer och det gör att du minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det medför också att man minskar på det dåliga kolesterolet och ökar med de goda istället. Hjärtat fungerar mer effektivt och sänker blodtrycket till ett normalt värde. Lider man av någon form av depression kan träning minska den känslan och få dig att må bättre. När du rör på dig utsöndras ett ämne som heter serotonin som gör dig gladare, även endorfiner utsöndras och endorfiner som tar bort stress, oro och lindrar smärta. Du får ett ökat självförtroende och känner dig ofta fin. Du kommer känna dig piggare och gladare om du rör på dig regelbundet, hjärtat och lungorna blir mer effektiva på att ge syre till kroppens vävnader. När du tränar så ökar blodcirkulationen och detta bidrar med bättre immunförsvar, det som sker är att kroppen får mer syre och detta är bra.Man kan få ett bättre sexliv också då träning gör att du känner dig finare än vanligt och därför då kanske vill ha mer sex än innan, för männen så minskar risken för potensproblem.

De tio bästa fördelarna med att träna regelbundet

Din koncentrationsförmåga ökar då du tillför mer syre till hjärnan vid träning, ditt minne blir bättre också. Din sömn blir markant bättre när du tränar, men se till att inte träna för nära sänggående då du ofta kommer upp i varv då. När du tränar ökar du även din muskulatur och skelettet och det innebär att du minskar risken för att skada dig. Starkare skelett minskar risken för benbrott och större muskelmassa minska risken för att stuka någon fot eller muskelsträckning. Träna är ju också kul, gör det tillsammans med vänner, varför inte utmana varandra i några roliga övningar. Man behöver ju inte träna i form av ett gym utan man kan börja dansa någon dans med lite tempo i, eller så kan vara ute och springa, man kan börja simma också. Finns många olika träningsalternativ att välja på.